Festarikesä starttasi pääkaupunkiseudulta

Olemme toimineet YleXPop -festivaalin teknisenä toimittajana jo ennen streamkeikka-aikaa. Ensimmäisessä toimituksessa 2016 mukana oli lava ja kuva, mutta toimituksemme on rakentunut koko festivaalin tarpeet kattavaksi palveluksi. Tänä vuonna YleXPop juhlittiin Yle Areenassa, mutta festivaalilava rakentui Vantaalla sijaitsevaan Valovan halliin.

Festivaalia varten pääkaupunkiseudulle saapui tapahtumatekniikan ammattilaisiamme ympäri Suomen. Lavasuunnittelusta vastasi Tommi Stolt / Space Zoo Oy ja festivaalivenuen piirtämisestä Ari Kivelä. Äänestä vastasivat Vellu Käkilehto, Kasper Parkkinen ja Henri Heiskari, valoja rakentamassa Lassi Kettunen, kuvapinnoista ja kuvan esituotannosta Markus Kuisma ja preppauksesta Niko Särkikangas. Pitkän linjan kokemus tapahtumaratkaisuista oli selkeästi tiimimme etu, sillä venue rakentui ennätysajassa valmiiksi odottamaan televisiokameroiden saapumista.

Entistäkin visuaalisemman festivaalilavan suunnittelu ja rakentaminen onnistui tututusta poikkeavilla valoripustuksilla. Rakenteet liikkuville valoheittimille suunniteltiin paloittain kasattavasta putkirakenteesta, joka mahdollistaa useita erilaisia ripustustapoja. Sivutrusseista roikotetut rakenteet olivat kokonaisuudessa huomaamattomat, mutta tarjosivat monta uutta korkeutta ja tapaa hyödyntää valoja muun muassa laajoissa koko lavan kattavissa kuvissa.

Screenpintoja hyödynnettiin venuen lavastuksessa merkittävästi. Digitaalisten pintojen avulla lava pystyttiin mukauttamaan jokaisen artistin henkeen sopivaksi. LED-pintojen välisellä ilmavuudella mahdollistettiin myös valaisimien asentaminen ja niiden hyödyntäminen lavakokonaisuudessa. LED-pinnoille ajettiin myös tapahtuman omat graafiset elementit, jolloin tarvetta erillisille tulosteille ei ollut.

Kiitos tilaaja Oskari Hakala / Tsunami Oy, kun saimme aloittaa festarikesän parhaalla startilla. Kiitos myös YleX / Yleisradio yhteistyöstä.

Kuvat: Rami Ranta / Eventworks

OTA YHTEYTTÄ

Myynti

Kim Janné

+ 358 40 187 4662
kim@eventworks.fi

Yrittäjä

Markku Köngäs

+358 400 688 517
markku@eventworks.fi